Hvordan starte med bueskyting? 

Bueskyting er en presisjonsidrett, og dermed også en relativt teknisk idrett. Derfor er det viktig å lære seg grunnteknikk for å få inn det mest grunnleggende for utøvelsen av idretten. Dette kan du gjøre med en bue som du låner av klubben. Et annet viktig aspekt er sikkerhet. Det er viktig å lære seg sikkerhet på skytebanen for å unngå skader og andre uheldige hendelser. Du trenger altså ikke rå styrke, for med god teknikk blir belastningen lettere. 


Vi arrangerer nybegynnerkurs ved behov. Vi opplever for tiden stor pågang og mange som ønsker å prøve bueskyting, vi anbefaler deg å ta kontakt med klubben på lillestrom@bueklubb.no så registrerer vi deg og en trener vil ta kontakt med deg for oppstart. 


Når du har skutt litt ønsker du din egen bue, og da må du velge og dette velger man etter en tid ut fra interesser og hva som føles best for deg. De fire typene er: 

Compound bue

Recurve bue

Barebow bue

Tradisjonell bue 


Det finnes også flere ulike grener: Skive, Innendørs, 3D og Felt.

Vi anbefaler deg å melde deg på stevner selv om du er nybegynner. Der vil du i praksis erfare hvordan det er å drive med idretten. Stevnene melder du deg på gjennom klubben, eller på NBF sin stevnekalender.  

Noen begrep det er nyttig å kunne:

TK står for teknisk kontroll og gjennomføres før hvert stevne. Da sjekkes utstyret av dommeren. 

Med finaler betyr at man etter innledende skyting skal skyte på en annen blink for å finne vinneren. 

Se på NBF sine sider for mer informasjon om konkurranser og regler.