Starte med bueskyting? 

Hva er bueskyting?

Drømmer du om å bli neste Robin Hood eller Merida fra Modig? Lurer du på hvordan Legolas treffer så presist uten sikte? Da er du kommet rett. Hos oss i Lillestrøm og Omegn Bueskyttere kan nettopp du bli den neste Katniss Everdeen eller Hawkeye! Hvordan? Les videre da vel  


Bueskyting er en presisjonsidrett, og  dermed også en teknisk idrett. 

Derfor er det viktig å lære seg grunnteknikk for å få inn det mest grunnleggende for utøvelsen av idretten. Dette kan du gjøre med en bue som du låner av klubben. Et annet viktig aspekt er sikkerhet. Det er viktig å lære seg sikkerhet på skytebanen for å unngå skader og andre uheldige hendelser. Du trenger altså ikke rå styrke, for med god teknikk blir belastningen lettere. 


Hva tilbyr vi?

Ved å delta på våre treninger vil du få innføring i grunnteknikk, lære om sikkerhet, de ulike buetypene og mye mer.  De første treningene vil gå til å lære om utstyret, sikkerhet og teknikk. Vi har utsyr til utlån frem til du kjøper eget og velger mer spesialisert utstyr. Som medlem i LOB har du mulighet til å drive med idretten på det nivået du selv velger, det være seg hobbynivå eller toppidrett. 


Vi arrangerer nybegynnerkurs ved behov. Vi opplever for tiden stor pågang og mange som ønsker å prøve bueskyting, vi anbefaler deg å ta kontakt med klubben på lillestrom@bueklubb.no så registrerer vi deg og en trener vil ta kontakt med deg for oppstart. 


Etter du har skutt en stund og ønsker å kjøpe eget utstyr, vil våre trenere veilede deg. Valg av bue er personlig og gjøres ofte etter å ha prøvd forskjellige typer, ut fra interesser og hva som føles best for deg. I bueskyting fem ulike buetyper: recurve (olympisk), compound, barebow, tradisjonell og langbue. Etter du selv har bestemt hvilken buetype du ønsker, vil våre trenere bistå deg i å 'tune' (tilpasse) buen. Dette gjør vi for at buen skal passe best til deg som utøver og at du skal oppnå best mulige poengsummer på trening eller konkurranser


Etterhvert som du blir bedre og har kjøpt eget utstyr vil du få tilbud om andre treningstider og muligheten til å delta i en av våre satsningsgrupper, om dette er ønsket. Vi har et treningsopplegg hvor du vil kunne bli blant de beste i Norge og kunne satse internasjonalt om du ønsker dette. Våre trenere er blant de mest kompetente i landet og har ulike spesialfelt i tillegg til sin grunnutdannelse. Les mer om treningsgruppene og trenerne våre her.


I bueskyting er det to grener; skive og skog. I den første grenen, skiveskyting, skytes det på blinker av ulik størrelse på ulike avstander, avhengig av om vi er innendørs eller utendørs. Standard konkurranseavstand er 18m innendørs og opp til 70m utendørs. I den andre grenen, skogsskyting, skytes det enten på blinker (felt) eller skumgummidyr (3D) i skogen. Vi har anlegg som gjør det mulig for deg å satse på en eller begge av disse grenene. Les mer om våre anlegg her.


Når du har fått eget utstyr anbefaler vi deg å melde deg på stevner (konkurranser). Du trenger ikke være blant de beste for å delta og stevnene er ofte veldig sosiale. Under Stever vil du i praksis erfare hvordan det er å drive med idretten. Stevner melder du deg på gjennom klubben. Spør en trener om du er usikker. Se også Norges Bueskytterforbunds sider for mer informasjon om konkurranser og regler. 

 

Noen begrep det er nyttig å kunne:

TK står for teknisk kontroll og gjennomføres før hvert stevne. Da sjekkes utstyret av dommeren. 

Med finaler betyr at man etter innledende skyting skal skyte på en annen blink for å finne vinneren. 

Medlemskontingent:

Junior 1000,-

Senior 1750,- 

Familie 2500,- 

Støttemedlem 500,-


Kontingenten faktureres per år, dersom du melder deg inn i løpet av sesongen vil kontingenten gjenspeile dette. 


Medlemskontingenten kreves inn via Min Idrett. 


Medlemskontingenten dekker også mye for våre medlemmer, les mer om hva som ligger i kontingenten her.


Nybegynnerkurs 500,- deretter medlemskap året etter.
BLI MEDLEM